Välj en sida

Bokstavstavlor

Bokstavstavlor

Bokstavstavlorna går att få med den ram du önskar, antingen i rostfritt, mässing, trä eller aluminium. Vi kan också tillverka bokstavstavlorna utan ram  då limmar vi upp gummipannån på MDF. När du sen ska texta din tavla så erbjuder vi bokstäver i 9, 13, 19 samt 35mm

Pris vid förfrågan

Bokstavstavlor med svart gummipannå och valfri ram

Letar du efter snygga bokstavstavlor för text med dom karaktäristiska vita plastbokstäverna?

I så fall har du kommit rätt ! Vi tillverkar bokstavstavlorna som går att använda som inredning i en mängd olika verksamheter. Exempel på detta är menytavlor i restauranger, prisskyltar hos frisörer, informationstavlor i gallerior, trappregister i bostäder och som inredningsdetaljer i butiker. Alla våra bokstavstavlor blir unikt anpassade efter våra kunders önskemål och behov. Måtten justerar vi efter det utrymme som finns och den mängd text som det finns behov av. Designen och ramen tillverkar vi med tanke på övrig interiör och för att ge det rätta uttrycket på bokstavstavlan. Vi kan erbjuda ramar i mässing och rostfritt i både borstat och polerat utförande, men även ramar i trä och aluminium. Möjligheten finns också att välja en bokstavstavla utan ram, då limmar vi upp gummipannån på en Mdf, eller så kan vi montera gummipannån direkt på väggen.

Känns det svårt att få till menyn på ett snyggt sätt? Inga problem, vi kan texta tavlorna för att säkerställa att textsättningen blir snygg och tydlig, efter det manus som ni önskar. I vårt standardsortiment ingår vita plastbokstäver i texthöjden 9, 13, 19 respektive 35 mm. Vi lackar också våra bokstäver i guld eller silver och även andra färger mot förfrågan.

Här kan du läsa mer om våra plastbokstäver Plastbokstäver | P3N

Om ni själva vill tillverka ramen, så erbjuder vi också försäljning av hela gummimattor. Gummimattorna finns som standard i svart och har formatet 1200x600mm (bxh). Gummimattorna lagerhålls av oss och kan skickas i hela Europa.

Lite historik om vår unika produkt

Många minns de vita plastbokstäverna mot blå sammetsplatta på brevinkasten i våra hyreshus. Denna unika produkt blev patenterad redan 1927 av svensken Valfrid Bergström.
Ursprungligen var de vita plastbokstäverna tillverkade i typsnittet Futura, ett typsnitt som skapades av Paul Renner bara några månader innan Bergström började marknadsföra sin unika produkt.
Senare ändrade man typsnitt till en mer klämd blockstil som tog mindre plats i anspråk på de blå sammetsplattorna. Det finns idag inget exakt typsnitt som motsvarar plastbokstäverna men Helvetica ligger ganska nära. Produkten kom att revolutionera den grafiska formgivningen i offentlig miljö. Stockholms Centralstation lät montera en enorm tågtidtabell med tusentals vita och färgade siffror och bokstäver. Södersjukhuset, Folksam och Asea är andra.
Idag är systemet utvecklat och den blå sammetsplattan ersatt av infärgad och spårfrästa gummiplattor. Gummipannån passar mycket bättre än den sammets beklädda ytan i miljöer där det finns höga krav på hållbarhet. I motsats till sammet är gummiytan dessutom lätt att torka av om den skulle bli smutsig. Systemet används idag mest i restauranger och barer men också i trendiga
modebutiker, kontorsmiljöer och likaså inredningsbutiker. På 1950-talet kunde man se de karakteristiska vita plastbokstäverna överallt. På restauranger, snackbarer, frisörer och livsmedelsbutiker.
Produkten exporterades över hela Europa och även till Kanada.
Systemet är flexibelt med mycket stora möjligheter att skapa din egen inredningsdesign och får slutligen sitt unika utseende tack vare det breda utbudet av plastbokstäver.

P3N är Sveriges största leverantör av systemet och lagerhåller plastbokstäver i storleken 9, 13, 19 och 35mm

Från och med 2023 är vi också ägare av formen som mattorna blir gjutna i och har egenrätt på receptet för tillverkningen av gummipannån.

Ytterligare information

Färg

Blankpolerad mässingsram, Borstad mässingsram, Mattborstad rostfri plåt, Blankpolerad rostfri plåt, Svartlackad, Vitlackad

Ram

Nielsen profil 62 (23mm bred ramprofil) alternativt profil 4 (6mm ramprofil) Finns i en mängd olika kulörer som silver, guld, svart, vitt, rött, blått och grön. Både i blankt och matt finish.

Format

Tavlorna görs efter måttbeställning i önskat format.

Profil

Profil 4, Profil 62

Finish

Blankt, Matt

30 års erfarenhet

Erfaren personal som anpassar produkterna efter era behov.

Snabba leveranser!

Vi prioriterar att både svara och leverera snabbt!

Personlig support

Kontakta oss och få hjälp med din skylt idag!

Garanti

Svensk tillverkning och design med två års garanti.

0
    Valda produkter
    Inga valda produkterTillbaka