Portfolio

Vi skyltar om. Hela tiden.

För att ge dig en överblick av vår produktion
och kanske lite inspiration inför ett nytt skyltprojekt,
så presenterar vi här ett urval av de projekt vi utfört.

 

Kyrkogårdsskyltar

Stockholms Kyrkogårdar

Kyrkogårdsförvaltningen tillsatte en arbetsgrupp med uppgift att utforma och konstruera en skyltfamilj för Stockholms Stads kyrkogårdar. P3N visade intresse för att vara med i tillverkningsprocessen och vann uppdraget i konkurrens mot 2 andra skyltleverantörer. Uppdraget innebar projektledning, tillverkning, schakt-/markarbeten och montering av utomhusskyltar.

Det som gjorde P3N unikt i detta fall var att vi tillsammans med arkitektgruppen var villiga att delta i hela beslutsprocessen, från idéstadie till färdigställande. Efter många diskussioner om material, utförande och funktion så finns nu en skyltfamilj som är unik och representativ. Skogskyrkogården är ett världsarv och finns uppsatt på Unesco:s världsarvslista och det var särskilt viktigt att produkterna skulle smälta in i en känslig miljö.

Arkitekter i arbetet var Schibbye Landskap AB samt Format AB. Designansvarig byrå var SE-IDEA AB. Skyltarna vann guld i Designtävlingen Kolla! I kategorin skylt- och installationsdesign 2014.Juryns motivering: ” För den tonsäkra och värdiga gestaltningen väl integrerad i landskapet, så passande för ändamålet, att vägleda besökare i sorg och vardag på denna rofyllda plats samt för de skickligt utförda pictogrammen.”

Uppdraget att genomföra ett omfattande skyltprogram utformat och producerat i Asplunds och Lewerentz anda på kyrkogårdarna under Stockholm Stads förvaltning har pågått under flera år och vi har färdigställt: Skogskyrkogården, Norra Begravningsplatsen, Sandsborgskyrkogården, Västberga Begravningsplats, Hässelby Begravningsplats, Brännkyrka kyrkogård, Bromma Kyrkogård, Råcksta Begravningsplats, Spånga Kyrkogård, Galärvarvskyrkogården och under 2017 slutförs även Strandkyrkogården.

P3N har producerat och monterat samtliga produkter, inkl grävning/schaktning och återställandet i dessa känsliga miljöer.

Inomhusskyltar SISAB

Utomhusskyltar SISAB

SISAB Hänvisningsskyltar

SISAB äger och förvaltar 400 förskolor och 200 grund- och gymnasieskolor i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder.

P3N har som underentreprenör till olika företag fått vara del i om/nyskyltning i projekt som avser tillgänglighetsanpassning av skolorna och har producerat och monterat samtliga skyltar i SISAB:s Skyltprogram. Viktigt har varit att taktila kartor och punktskrift hållit högsta klass och det har vi efter utvärdering kunnat hålla.

Inför dessa projekt togs produkter fram av och i samarbete med Tengboms Arkitekter. Exempel på några av de skolor vi gjort löpande under åren är: Midsommarkransens Skola, Ekensbergsskolan, Sofia Skola, Björngårdsskolan, Eriksdalsskolan, Adolf Fredriks Skola, Östermalmsskolan, Sturebyskolan, Skarpnäcks Gamla och Nya Skola, Bredbyskolan mfl.

Utomhusskyltar Gallerian Passagen

Gallerian Passagen

P3N fick i uppdrag av Byggnadsfirman Olov Lindgren att tillsammans med arkitekt förändra en av Gamla Stans mest spännande fastigheter både inomhus samt utomhus. Efter samråd med arkitekten och Skönhetsrådet så bestämdes att produkterna skulle hålla ett enhetligt tema med grundmaterialet koppar. P3N fick således göra en väldigt speciell och utmanande skylt, framförallt mot Västerlånggatan. Ett 12 meter brett kopparraster med dioder för företagsnamn monterades på fasad. Inomhus tillverkades speciella flaggskyltar i passagen, med färgade glas för logotyper. Utanför entrén, i portlivet mot Kornhamnstorg sitter LED-belysta rostfria lådor med utskurna logotyper.

Arkitekt var LINK Arkitekter AB

Hornstull

Hornstulls galleria

P3N har i samarbete med  Abby Norm Arkitekter tagit fram och monterat skyltar i den nyrenoverade gallerian vid Hornstulls tunnelbanestation.

Skyltarna är inredda med vår unika gummipannå där man textsätter med dom vita plastbokstäverna.

Skyltarna är så fina så att till och med New York Times har varit och fotat dom; http://www.nytimes.com/slideshow/2013/06/16/travel/20130616_SURFACING.html?_r=2&smid=fb-share&

World Trade Center Stockholm

P3N har i samarbete med  Arkitekter och Newsec som förvaltar fastigheten tagit fram och monterat skyltar i World trade center.

Skyltningen består av ljusskyltar, hanvisningsskyltar, hisskyltar samt foliering

 

Hänvisningsskyltar Regeringskansliet

Kundreferenser

Pin It on Pinterest

Share This